• Met liefde ingekocht of gemaakt voor jouw hond
  • Levertijd 1-2 werkdagen (bij gepersonaliseerde items circa 5-10 werkdagen)
  • Volg samen met je hond tijdens het wachten op je bestelling een online cursus

Week 10

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 08:50

Vanaf deze week een nieuwe blog rubriek. Een week met Fenne!

Op maandag is Fenne naar de osteopaat geweest. Hier is een blog over geschreven, klik hier om te lezen wat de aanleiding was en wat er voortgekomen is uit het onderzoek. Het gaat in ieder geval weer stukken beter met Fenne.

Fenne vindt het enorm spannend om op tafel behandeld te worden. Het liefste zou hij wegkruipen. Als we naar de osteopaat rijden herkent hij het laatste stukje altijd de route. Christel, de osteopaat begroet hij altijd heel blij. Maar de behandeling zelf vindt hij lastig. Daarna wil hij ook altijd zo snel mogelijk naar huis.

Op de foto gemaakt in de auto, zie je ook dat hij het spannend vindt. Als we eenmaal rijden vindt hij het prima. Maar in de auto stappen blijft toch spannend voor hem. Zeker in deze auto. Op de een of andere manier vindt hij deze minder prettig dan de vorige. Dus ik wacht altijd met rijden totdat hij gekalmeerd is, en ik ondersteun hem nog bij met reiki. Zodat het voor hem toch fijner wordt en hij zelf kalmeert.

Nadat we bij de osteopaat zijn geweest is het voor mij etenstijd. Dus ik maak eten en na het eten is het de bedoeling dat we een rustige wandeling maken. Aangezien Fenne net behandeld is. We komen echter een loslopende pup tegen die al gevangen was door een man. Hij vroeg aan mij of ik wist waar deze pup hoorde. En dat wist ik. Maar dan is het lastig om Fenne rustig te houden, want die kende de pup ook. Dus dit was lastig haha. Uiteindelijk pup weer gebracht bij het juiste huis en gewacht totdat er open werd gedaan. Duurde even want de kinderen werden op bed gebracht. En ondertussen was de pup dus naar buiten gegaan en stond de poort open.

Na de wandeling heeft Fenne gegeten en is hij gaan slapen. Hij was erg moe.Op dinsdag hebben we een hele rustige dag gehad. Het was te merken aan Fenne dat hij een behandeling had gehad wat een grote impact had op zijn lijf. Hij zat ook muurvast dus raar was het niet. We hebben niet veel gedaan, 3x een korte wandeling.

De volgende dag op woensdag begon Fenne mij weer uit te nodigen voor spel. Liever wilde ik hem nog een dag rustig houden, maar Fenne was wel weer toe aan actie. Ik heb met hem daarom na de middag wandeling eerst een snuffelspel met hem gedaan. Daarna mocht hij een knuffel uitzoeken om in de tuin te spelen. Heel even. En hij deed uit zichzelf al rustiger dan anders. Dus dat was fijn.

In de avond ben ik nog brokken voor Fenne gaan kopen zodat deze er nog genoeg waren. En omdat ik toch in de dierenwinkel was, gekeken voor een nieuwe kalkoen. Die hadden ze helaas niet. Dus de kalkoen is nog niet vervangen. Aankomende week een nieuwe poging. Maar de knuffels die hij nu heeft vindt hij ook leuk.

Woensdag kreeg ik nog een reactie op naamhangers (dogtags) (te lezen bij de reviews) die ik eerder die week had verstuurd. Het gaat om deze naamtags:

Donderdag was de eerste echte lentedag van het jaar! En ik was vrij. Wel vrij om thuis te werken, want ik ben bezig met een nieuwe cursus te maken. Binnenkort meer hierover.

Op een dag dat ik thuis werk is er natuurlijk ook meer tijd voor Fenne, aangezien ik mijn eigen tijd kan indelen. Dus tussen het filmen door van de nieuwe cursus hebben we heerlijk gespeeld. Fenne was ook echt heel vrolijk en liep ook goed. De behandeling van maandag heeft hem goed gedaan.

Tussen de middag heb ik geprobeerd buiten te eten, maar dat was iets te voorbarig, de wind was nog te koud. Maar voor Fenne was het perfect weer om in de tuin te spelen met een knuffel. Eigenlijk was het liggen met een varkentje in zijn bek met een piepertje. Lekker irritant om op die manier aandacht te vragen.

Ik vroeg op Instagram via stories of jullie honden ook zo gek zijn op knuffels, dit is de uitslag van de poll:

Tijdens het wandelen kwam Fenne 2x zijn vriendje tegen op 1 wandeling. En 2x waren ze heel erg blij om elkaar te zien. Hier zat ongeveer 5 minuten tussen. Maar zo ken ik Fenne, een teken dat het goed gaat.

Ik deelde donderdag nog een leuke herinnering die ik op facebook kreeg. Een foto van Fenne als pup (ongeveer een half jaar oud) en lieve Boaz die toen nog leefde. De foto's zijn 8 jaar oud. 

Op vrijdag heb ik Fenne voor het eerst weer gemasseerd nadat hij bij de osteopaat was geweest. Fenne heeft hier van genoten. Zijn ogen stonden zacht en hij is daarna lekker gaan slapen. Ik werk normaal gesproken niet op vrijdag, maar omdat ik donderdag niet alles had afgekregen heb ik vrijdagmiddag nog wat gefilmd. Dus het was fijn dat Fenne even ging slapen.

In de avond hebben we het ook rustig aan gedaan, heerlijk op de bank met lekkere hapjes. Waar Fenne nooit naar om kijkt. Maar hij kwam wel fijn op de bank liggen om te knuffelen en hij vroeg zelf om reiki. Hij gaat dan op een bepaalde manier tegen mij aanzitten en pakt zelf mijn hand. Een teken dat hij reiki wil.

Vanaf nu dus wekelijks een kijkje in het leven van Fenne. Mijn streven is om iedere maandag een nieuwe blog online te zetten.

Fijne nieuwe week! 💚

Volg ons op social media:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.