• Met liefde ingekocht of gemaakt voor jouw hond
  • Levertijd 1-2 werkdagen (bij gepersonaliseerde items circa 5-10 werkdagen)
  • Volg samen met je hond tijdens het wachten op je bestelling een online cursus

Lijken jij en jouw hond op elkaar?

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 15:01

Ken je het gezegde: hond en baas lijken op elkaar.
Is dat bij jou en je hond ook zo? Al kan je natuurlijk niet alles 1 op 1 vertalen richting hond en eigenaar, dat snap ik ook wel. Een hond is een hond, en een mens een mens. Maar toch leven hond en mens wel intensief samen.

Ik begin:

Fenne en ik lijken op elkaar, maar kunnen ook grote tegenpolen zijn.

Fenne en ik lijken op elkaar dat we allebei heel ondernemend zijn, actief kunnen zijn maar ook lekker lui. Fenne en ik kunnen allebei erg ongeduldig zijn. En vurig reageren in onze emoties.

Fenne is heel luidruchtig, ik wat minder. Zo wil Fenne ook altijd het laatste woord hebben. Ik vind dat vaak hilarisch, want altijd als ik iets zeg als hij wat boos is, dan komt er nog geluid uit bij hem. Terwijl ik als mens dat totaal niet heb, laat een ander maar lekker kletsen denk ik dan.

Fenne houdt van aandacht, hij haalt dingen uit om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik niet, al vind ik het geen probleem om op de voorgrond te treden. Ik ga geen gekke fratsen uithalen om aandacht te krijgen zoals clown Fenne dat wel doet. ;-)

Fenne is een denker, een piekeraar. Ik ben een dromer met mijn hoofd soms in de wolken. Fenne zorgt er echt voor dat ik weer meer in het hier en nu leef. Hoe drukker ik in mijn hoofd ben, hoe drukker Fenne wordt in het dagelijks leven.

Fenne wil alles snel – snel, ik ben in dat opzicht wat langzamer. Ik wil wel snel naar de oplossing, maar dan wel goed. Fenne is wat slordiger.

Fenne heeft geen rem, als ik hem zijn gang zou laten gaan dan is het altijd feest. Ik bewaak die grenzen dan ook voor hem. Ook daar kan hij op mopperen. Wel grappig, want ik krijg regelmatig van andere mensen de spiegel voorgehouden die bij mij op de rem trappen. Dus hier ook wel wat overeenkomsten.

Hoe is dat bij jou en je hond? Ik ben benieuwd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.